Πορτοκαλόπιτα
Η παρακάτω συνταγή δίνεται για χάρη της Μαρίας και της Έλενας!!!! :)
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (250 gr)
1 κεσέ ζάχαρη
1 κεσέ καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο (το latter προτείνεται από εμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 kg φύλλο Βηρυτού (το φύλλο του μπακλαβά)
Βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 λεμόνι
Απαραίτητα υλικά: φούρνος, κατσαρόλα, ταψί, νερό, τρίφτης, λεμονοστύφτης, διάθεση, δοκιμαστής (προσφέρομαι)
Διαδικασία
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε για να ξεραθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να δέσει το μείγμα.
Αφού βουτυρώσουμε το ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Παίρνουμε το ξεραμένο πια φύλλο και το τρίβουμε από πάνω από το μείγμα στο ταψί μας.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 ποτήρια του νερού νερό και 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι.
Το βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί, το σιρόπι θα πρέπει να είναι έτοιμο και να έχει κρυώσει. Το περιχύνουμε (το σιρόπι) στο ταψί και περιμένουμε να κρυώσει. Καλό είναι να το κόψουμε αφού είναι κρύο.
Απολαμβάνουμε και δεν ξεχνάμε να καλέσουμε τη Μαριλένα να δοκιμάσει!!!!
Enjoy!!!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (250 gr)
1 κεσέ ζάχαρη
1 κεσέ καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο (το latter προτείνεται από εμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 kg φύλλο Βηρυτού (το φύλλο του μπακλαβά)
Βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 λεμόνι
Απαραίτητα υλικά: φούρνος, κατσαρόλα, ταψί, νερό, τρίφτης, λεμονοστύφτης, διάθεση, δοκιμαστής (προσφέρομαι)
Διαδικασία
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε για να ξεραθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να δέσει το μείγμα.
Αφού βουτυρώσουμε το ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Παίρνουμε το ξεραμένο πια φύλλο και το τρίβουμε από πάνω από το μείγμα στο ταψί μας.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 ποτήρια του νερού νερό και 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι.
Το βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί, το σιρόπι θα πρέπει να είναι έτοιμο και να έχει κρυώσει. Το περιχύνουμε (το σιρόπι) στο ταψί και περιμένουμε να κρυώσει. Καλό είναι να το κόψουμε αφού είναι κρύο.
Απολαμβάνουμε και δεν ξεχνάμε να καλέσουμε τη Μαριλένα να δοκιμάσει!!!!
Enjoy!!!
Comments
Post a Comment