Κριτήριο επιλογής

Έχει τύχει σε όλους κατά καιρούς να ενδιαφερόμαστε για έναν άνθρωπο (καλά μπορεί να μην είναι άνθρωπος εν τέλει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), να κάνει μπαμ μπουμ κρακ και άλλους ήχους που διαταράσσουν την ηρεμία μας από την αρχή πως δεν μας ταιριάζει, αλλά επειδή έχουμε επικεντρώσει σε ένα καλό χαρακτηριστικό του να μην μπορούμε να δούμε από τον ενθουσιασμό μας πως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι αρνητικά! (ουφ, παρά τη στίξη, μεγάλη πρόταση έγραψα πάλι- αδιόρθωτη) 


Πρώτον, ειπώθηκε η λέξη κλειδί. Ενθουσιασμός. Πολύ κακός σύμβουλος. Μας κλείνει αυτιά και μάτια και πάμε μόνο με τη μυρωδιά και τις εκκρίσεις ορμονών στον εγκέφαλό μας. Τόσο χάλια. Καμία λογική. Τώρα αυτό θα μου πείτε γιατί είναι κακό? Όχι, κακό δεν είναι απαραίτητα, απλώς δεν βγαίνει πάντα σε καλό να μην έχουμε το νου μας στο παιχνίδι πέρα από τα υπόλοιπα μας μέρη...


Δεύτερον, ακριβώς για να σκεφτούμε αν ο εν λόγω άνθρωπος (με επιφύλαξη και πάλι η λέξη) είναι κατάλληλος για εμάς αρκεί να κάνουμε ένα μικρό zoom out (αχ, πάντα επίκαιρη αυτή η μέθοδος) και να χρησιμοποιήσουμε το κριτήριο επιλογής που ονομάζεται "Αν μου τον έφερνε ο φίλος-η μου?"


Πρόκειται για ένα αλάνθαστο κριτήριο, αν και με αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό δεν είμαι σίγουρη αν θα εφαρμοστεί από όλους σωστά γιατί μερικοί έχουν περίεργη αντίληψη της φιλίας- καθαρά εκεί κολλάει, κατά τα άλλα δουλεύει. 


Το κριτήριο αυτό είναι να βάλουμε στο μυαλό μας πως αυτόν τον άνθρωπο (ααα πολύ το μελέτησα σήμερα, να δεις που θα δω κάποιον άνθρωπο :Ρ) μας τον φέρνει ενώπιον μας ένας πολύ καλός μας φίλος ή φίλη για σύντροφο ή wannabe σύντροφο τέλος πάντων. Αν μας έλεγε ένα αγαπημένο μας φιλικό πρόσωπο περιστατικά καθημερινότητας ή χαρακτηριστικά του συντρόφου που εμείς τα ζούμε συνεχώς αλλά δεν τα απομονώνουμε ή δεν τους δίνουμε σημασία εξαιτίας του ενθουσιασμού μας, θα τον προτείναμε? Θα λέγαμε στο φίλο μας "πω πω τι κελεπούρι βρήκες" ή "παναγία μου τρέξε να γλιτώσεις" ? Ιδού η απορία... Και η απάντηση δική μας... 


Μία άλλη έκδοση αυτού του κριτηρίου επιλογής με την ίδια αρχή λειτουργίας και την ίδια σημασία και εφαρμογή είναι αν πολύ απλά θα συστήναμε αυτόν το ... άτομο σε έναν καλό μας φίλο-η για σύντροφο ("Θέση προξενήτρα"). Εξίσου αποδοτική χαρακτηρίζεται και η εναλλακτική αυτή έκδοση.


Είναι πασιφανές πως για άλλη μία φορά κύριο ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι φίλοι και η ύπαρξη τους είναι απαραίτητη σε όλες τις πτυχές τις καθημερινότητας μας και σε όλες μου τις θεωρίες. Γι' αυτό, αν έχετε κατανοήσει πλήρως τη μεθοδολογία που προτείνω αλλά δεν έχετε φίλους για να την εφαρμόσετε έστω και στο μυαλό σας, παρατήστε επί τόπου την αναζήτηση συντρόφου και ξεκινήστε από την αναζήτηση φίλων... που είναι και πιο δύσκολη δυστυχώς παρόλο που προηγείται χρονικά και λογικά! 


Αν καταφέρουμε όλοι να εφαρμόσουμε αυτό το κριτήριο επιλογής τα πράγματα θα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα και οι απώλειες σημαντικά λιγότερες. Και αν δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε από μόνοι σας, ζητείστε τη βοήθεια ενός φίλου!!! :) 


Love ya candy addicts!!! Take care of your soul!!! 

Comments

  1. Kαλά τα λες :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλά τα λέω, αν τα έκανα και καλά, θα μας βόλευε περισσότερο!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts